İSTİKLAL'İN SESİ ÇOCUKLARIMIZLA YANKILANIYOR

İSTİKLAL'İN SESİ ÇOCUKLARIMIZLA YANKILANIYOR

İstiklal Marşı’mızın Kabulünün 103.Yıldönümünde bu yıl da 1.2.Sınıflar ve 3.4. Sınıflar arasında İstiklal Marşımızın 10 Kıtasını ezbere en güzel okuma etkinliği düzenleyeceğiz. Etkinliğimiz 1.ve2.Sınıflarımız için  5 Mart 2024 Salı/ 3.ve 4.Sınıflarımız için ise 6 Mart 2024 Çarşamba günü gerçekleştirilecektir. Bu yıl etkinliğimiz Konferans Salonunda aşağıdaki açıklamalar doğrultusunda yapılacaktır.

27.02.2024 113

ETKİNLİK AÇIKLAMALARI

1-Her sınıf kendi birincisini belirleyecek ve 29 Şubat 2024 tarihinde okul idaresine sınıf birincisinin ismini bildirecektir. Her sınıf sadece bir öğrenci ile temsil edilecektir.

2- Sınıf birincisi öğrencimiz İstiklal Marşını fon müziği eşliğinde ister okul üniforması ile isterse de kendi belirleyeceği etkinliğe uygun kıyafet ya da kostüm ile sahnede mikrofon eşliğinde jüri üyelerinin karşısında  okuyacaktır.( Fon müziğine öğretmen ya da veli yardımcı olabilir. Belirlenen Fon Müziği etkinlikten önce okul idaresine teslim edilecektir.)

3- İsteyen sınıflarımız öğrencisi için bireysel  ya da sınıftan başka öğrencilerin de yer alacağı biçimde koreografi /senaryo hazırlayabilirler. Hazırlanan  çalışmada İstiklal Marşı’nı okuyacak öğrenci ön planda olacaktır.

4- Etkinlikte Puanlama Kriterleri

·         Şiire Hakimiyet (Özgünlük,şiirin ruhuna uygunluk, ezber gücü) 30 PUAN

·         Beden Dili(Jest Mimikler  fon müziğine uyum) 20 PUAN

·         Vurgu,tonlama ve Türkçeyi doğru kullanma 20 PUAN

·         Diksiyon (Teleffuz) 20PUAN

·         Sahne Hakimiyeti 10 PUAN