OKULUMUZA

OKULUMUZA "SIFIR ATIK" TEMEL SEVİYE BELGESİ

İsrafı önlemek, kaynakları daha verimli kullanmak, atık miktarını azaltmak ve atıkları geri kazanmak, yarınlara temiz bir dünya bırakmak amacıyla Bakanlığımızın başlatmış olduğu "Sıfır Atık" Projesi kapsamında okulumuzda birçok etkinlik düzenlemiştir.

Bu doğrultuda okulumuz, Sıfır Atık Bilgi Sistemini aktif ve güncel olarak kullanmış, atık verileri ve yapılan eğitimleri düzenli olarak sisteme girmiştir. Sıfır Atık Yönetmeliğinde belirtilen gereklilikler sağlanarak, okulumuz "SIFIR ATIK TEMEL SEVİYE BELGESİ" almaya hak kazanmıştır.

Bu belgenin alınmasında üstün gayretleri olan sınıf öğretmenlerimiz;

Azize Başak TEMEL: Sıfır Atık ile ilgili öğrencilerimize bilgilendirme toplantıları düzenlemiştir.

Senem ERCAN: Sıfır Atık panosu hazırlamıştır.

Ayşegül POLAT: Sınıflar arası Pil toplama yarışması düzenlemiş; 3/H sınıfımız 112,6 kg pil toplayarak okul birincimiz olmuştur. Tüm öğrencilerimiz bu gayretli çalışmalarından dolayı birer küçük hediye  ile ödüllendirilmişlerdir.

Yıldız İPEKOĞLU: Öğrencilerin evlerinde kullandıkları atık yağları okula getirmelerini sağlamıştır.

Gülgün ARSLAN: Öğrencilerimizin geri dönüşümlerle yaptıkları eserlerden oluşan Geri Dönüşüm Sergisi hazırlamıştır.

Tüm bu faaliyetlerin planlama, düzenleme ve organizasyonundan sorumlu Müdür Yardımcımız Neslihan ERGENEİPEK'e, tüm öğretmen, öğrenci ve velilerimize; Ayrıca bu konuda bize her türlü desteği sağlayan Etimesgut Belediyesi Geri Dönüşüm Koordinatörü Talip AKBAŞ'a teşekkürlerimizi sunarız.

30.11.2021 2115

30-11-202130-11-202130-11-2021