1/G SINIFI

1/G SINIFI "ÇOCUK HAKLARI" PROJESİ

Okulumuz 1/G sınıfı öğrencileri, Hayat Bilgisi dersi kapsamında ve genel çerçevede ''Çocukların, çocuk haklarını bilmesine yönelik farkındalık yaratmak'' konusunda bir etkinlik gerçekleştirdiler.

31.05.2021 636

''Çocuğum Ben!'' adlı proje çalışmalarında öğrenciler, çocuk hakları konusunda ön bilgileri de dikkate alınarak bilgilendirildiler. Çocuk haklarının neler olduğunu öğrendiler ve bu haklar çerçevesinde neler yapmaları ve neler yapmamaları gerektiğine dair kendilerine özgü cümlelerini oluşturdular. ''Çocuğum Ben! ...'' diye cümleye başlayarak devamında kendi cümlelerini dile getirerek videolar çektiler ve videolarını paylaşarak ''çocuk haklarının bilinmesi konusunda farkındalık yaratmak'' amacıyla yürütülen projemize katkıda bulundurlar.

Çocuk hakları günümüzde çoğu zaman doğru anlaşılmamakta ve çocukların hakları kısıtlanmaktadır. Özellikle ebeveynler ve çocuklarla ilgilenen meslekleri bilinçlendirmek önemlidir. Öğrencilerin kendi hak ve özgürlüklerini öğrenmesi ve uygulayabilmesi de önem taşımaktadır.

Projeyi hazırlayanlar;

Hacettepe Üniversitesi  Dr. Öğr. Üyesi Nihan AKKOCAOĞLU ÇAYIR rehberliğinde